Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 έγιναν οι καθιερωμένες βραβεύσεις, στο πλαίσιο των εργασιών της 17ης περιόδου των «Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου» (23-25 Σεπτεμβρίου, Βουλευτικό και Fougaro Artcenter, Ναύπλιο). Τιμώμενα πρόσωπα για τα Αριστεία «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες», ήταν η Ελένη Αρβελέρ (Πρύτανης, Επίτιμη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών), ο Χρήστος Ζερεφός (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, Ακαδημαϊκός, Γενικός Γραμματέας Ακαδημίας Αθηνών) και η Ιωάννα Παπαντωνίου (Σκηνογράφος, Πρόεδρος Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου), ενώ για τα Βραβεία «Αναστάσιος Πολυζωίδης-Γεώργιος Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο», τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Marco De Paolis (Procuratore Generale Militare presso la Corte Militare di Appello), ο Γιώργος Αρέστης (πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, πρώην Δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ) και ο Κωνσταντίνος Μαυριάς (Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων). Την εποπτεία της εκδήλωσης είχε ο Στέλιος Ε. Περράκης, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ψυχή των «Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου».

Οι «Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου» έχουν καθιερωθεί ως θεσμός και συγκεντρώνουν διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αγκαλιάζουν νέους ερευνητές, σε μια γόνιμη σύνθεση επίκαιρων θεμάτων θεωρίας και πρακτικής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά και για σημαντικά δρώμενα και καταστάσεις στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και με τη σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ασίνη πολιτιστικό δρώμενο, σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ, τοποθετήθηκε μαρμάρινη πλάκα αφιερωμένη στον νομπελίστα ποιητή μας Γιώργο Σεφέρη και ακολούθησε η μουσική εκδήλωση «Σαν τα φτερά του αγέρα…» από τον Γιώργο Κουρουπό.