Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 έγιναν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Tseklenis. Τα χρόνια της μόδας» στην Fougaro The Gallery, στο Ναύπλιο, μια συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Φουγάρου, με πλήθος επισκεπτών να θαυμάζει τις δημιουργίες του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή μόδας.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου 2018, εστιάζει στο έργο του «παγκόσμιου» Έλληνα σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, ξεκινώντας από το 1965 -όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή- και καταλήγοντας στο 1991 με την οριστική του αποχώρηση από τον κόσμο της μόδας.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μια επιλογή από δημιουργίες του Γιάννη Τσεκλένη, μακέτες υφασμάτων, φωτογραφίες, ντοκουμέντα της εποχής, ταινίες και σπάνιο εποπτικό υλικό από το αρχείο του σχεδιαστή. Τα εκθέματα προέρχονται από δυο μεγάλες δωρεές του προς το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα το 1997 και το 2009, οι οποίες εμπλούτισαν τις συλλογές του Ιδρύματος με 685 ενδύματα και 978 σχέδια και μακέτες. Η έκθεση συνοδεύεται από ειδική έκδοση από το Φουγάρο και τις εκδόσεις Καστανιώτη, πρωτότυπα σχέδια και αξεσουάρ με την υπογραφή του Γιάννη Τσεκλένη,

Η έκθεση ήταν μια ιδέα της Ιωάννας  Παπαντωνίου, μια από τις καλές «νεράιδες» του, όπως λέει ο ίδιος ο Γιάννης Τσεκλένης, που υλοποιήθηκε χάρη στη δεύτερη καλή του «νεράιδα», τη Φλωρίκα Κυριακοπούλου.

Στην έκθεση συνεργάστηκαν (με αλφαβητική σειρά):  Gladiola Cotsi, Αναστάσιος Αναγνωστόπουλος, Κώστας Βέργας, Μάγδα Διαλεκτού, Μιχάλης Ελευθερίου, Σταμάτης Ζάννος, Αντώνης Κοντρογιάννης, Γιώργος Λυκούδης, Χριστίνα Μπρούσαλη, Νόλη Μωυσή, Δημήτρης Ξανθούλης, Μαρία Παπαδοπούλου, Νίκος Πασχαλίδης, Ιωάννα Παχή, Κασσιανή Πλατή, Αγγελική Ρουμελιώτη, Νίκος Σαριδάκης, Νίκη Σκουτέρη, Θεόδωρος Στεφανόπουλος, Νίκος Τσαγκαρέλης, Γιάννης Τσιόδρας

Ώρες λειτουργίας

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11πμ-8μμ και κατόπιν συνεννόησης για ομάδες και σχολεία
Γενική είσοδος: 2€ για την ενίσχυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος