Το νέο e-shop του ΠΛΙ

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΠΛΙ είναι γεγονός!

Υψηλή αισθητική, προσιτές τιμές!

Βρείτε μοναδικά δώρα, αυθεντικά αντίγραφα από μουσειακά αντικείμενα, δημιουργίες του Άρη Τζονευράκη και την Boutique KYKNOS στη διεύθυνση www.plishop.gr.

Μια εξαιρετική δωρεά από το Ούζο Πλωμαρίου στο ΠΛΙ

Το ΠΛΙ, χάρη στη δωρεά της εταιρίας «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης ΑΕ», απέκτησε δυο σπάνιες γυναικείες τοπικές ενδυμασίες, μια από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας και την εξαιρετική «φορεσιά με τα άσπρα», νυφική των Πομάκων, από το Λιβάδι Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσει να συντηρήσει άλλες δύο φορεσιές από τη Λέσβο, πατρίδα του χορηγού.
Οι φορεσιές θα εκτίθενται στον 1ο όροφο του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο έως τις 25 Ιουλίου.

Έκθεση: "Μια τυχαία συνάντηση... με βελόνα και κλωστή"

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα φιλοξενεί στον νέο του πολιτιστικό χώρο «Σοφρώνη 13», στο Ναύπλιο, την έκθεση "Μια τυχαία συνάντηση… με βελόνα και κλωστή" της Ελένης Κοΐνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες της με την τεχνική του patchwork και του quilting, αλλά και με τις τεχνικές του απλικέ και το ελεύθερο κέντημα, με το οποίο μπορεί να ζωγραφίζει στο πανί.

Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας

«Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας» από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές, στο πλαίσιο της