Νέα έκθεση "Παιδιόθεν" στον 'Σταθμό"

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 11.00 το πρωί, έγιναν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με τον τίτλο «Παιδιόθεν...», στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα (1989).

Η νέα έκθεση περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β.Παπαντωνίου», κυρίως του 19ου και του 20ού αιώνα, που αφορούν την παιδική ηλικία.

Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Κατάλογος της έκθεσης "Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας"/Catalogue of the exhibition "Greek Fashion - 100 inspirational and creative years" (31.10.2019-31.1.2020)

Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Παπαδοπούλου/General Editor: Maria Papadopoulou

Κείμενα-Σκίτσα: Νίκος Σαριδάκης/Text-Sketches: Nikos Saridakis

Συγγραφή λημμάτων: Μαρία Παπαδοπούλου, Αγγελική Ρουμελιώτη/Author of catalogue entries: Maria Papadopoulou, Angeliki Roumelioti

Μετάφραση: Νερίνα Κιοσέογλου/Translation: Nerina Kioseoglou

Μια "κοζόκα" στο Μουσείο

Το σπάνιο πανωφόρι από γκριζογάλανο καμηλό ύφασμα, με τα περίτεχνα τερζήδικα κεντήματα, δωρεάς Αριστείδη-Νικόλαου Γιαννόπουλου, μετά την έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής", πήρε τη θέση του στο Μουσείο "Β. Παπαντωνίου", στο Ναύπλιο.

Το πανωφόρι ανήκε στην προγιαγιά του δωρητή Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, το γένος Μαυρόπουλου, που ήταν σύγχρονη της βασίλισσας Αμαλίας και ζούσε στο Ναύπλιο.

Νέο απόκτημα στην έκθεση «Ιωάννα Παπαντωνίου ‘Ντουλαμάς’ ο μεγαλοπρεπής Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα»

Ένα σπάνιο αντικείμενο, ένα πανωφόρι που ανήκε στην οικογένεια Γιαννοπούλου από το Ναύπλιο,  δημιουργία του Ναυπλιώτη ράφτη, ο οποίος έραβε και τη βασίλισσα Αμαλία, είναι το νέο απόκτημα του ΠΛΙ, που θα πάρει τη θέση του στην έκθεση «Ιωάννα Παπαντωνίου ‘Ντουλαμάς’ ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα», στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Η παρουσίαση, προς τιμήν της οικογένειας του δωρητή Αριστείδη-Νικολάου Γιαννόπουλου, θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου, 11.30-12.30, με ανοιχτή ξενάγηση από την Ιωάννα Παπαντωνίου.

Έκθεση: "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ' άλλα"

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ' άλλα", που διοργανώνει το ΠΛΙ στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.