Μια "κοζόκα" στο Μουσείο

Το σπάνιο πανωφόρι από γκριζογάλανο καμηλό ύφασμα, με τα περίτεχνα τερζήδικα κεντήματα, δωρεάς Αριστείδη-Νικόλαου Γιαννόπουλου, μετά την έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής", πήρε τη θέση του στο Μουσείο "Β. Παπαντωνίου", στο Ναύπλιο.

Το πανωφόρι ανήκε στην προγιαγιά του δωρητή Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, το γένος Μαυρόπουλου, που ήταν σύγχρονη της βασίλισσας Αμαλίας και ζούσε στο Ναύπλιο.

Νύχτα Μουσείων - 18 Μαϊου 2019

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!
Η μεγάλη γιορτή των μουσείων τον Μάιο κάθε χρόνο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο!
Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους από τις 21.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη...

Ξεναγήσεις από την Ιωάννα Παπαντωνίου

Η πρόεδρος του ΠΛΙ, ενδυματολόγος και ιστορικός του ενδύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου ξεναγεί το κοινό στην έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα" στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, στις ακόλουθες μέρες και ώρες:

Νέο απόκτημα στην έκθεση «Ιωάννα Παπαντωνίου ‘Ντουλαμάς’ ο μεγαλοπρεπής Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα»

Ένα σπάνιο αντικείμενο, ένα πανωφόρι που ανήκε στην οικογένεια Γιαννοπούλου από το Ναύπλιο,  δημιουργία του Ναυπλιώτη ράφτη, ο οποίος έραβε και τη βασίλισσα Αμαλία, είναι το νέο απόκτημα του ΠΛΙ, που θα πάρει τη θέση του στην έκθεση «Ιωάννα Παπαντωνίου ‘Ντουλαμάς’ ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ’ άλλα», στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Η παρουσίαση, προς τιμήν της οικογένειας του δωρητή Αριστείδη-Νικολάου Γιαννόπουλου, θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου, 11.30-12.30, με ανοιχτή ξενάγηση από την Ιωάννα Παπαντωνίου.

Έκθεση: "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ' άλλα"

Άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής. Ένα πανωφόρι αλλιώτικο από τ' άλλα", που διοργανώνει το ΠΛΙ στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.