Χριστουγεννιάτικο bazaar ΠΛΙ

Τριήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ "Κανάρη 4", στο Κολωνάκι (2ος όροφος)

Ώρες λειτουργίας

Παρασκευή 13 - Σάββατο 14 Δεκεμβρίου: 11.00-20.00

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου: 11.00-15.00

Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Κατάλογος της έκθεσης "Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας"/Catalogue of the exhibition "Greek Fashion - 100 inspirational and creative years" (31.10.2019-31.1.2020)

Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Παπαδοπούλου/General Editor: Maria Papadopoulou

Κείμενα-Σκίτσα: Νίκος Σαριδάκης/Text-Sketches: Nikos Saridakis

Συγγραφή λημμάτων: Μαρία Παπαδοπούλου, Αγγελική Ρουμελιώτη/Author of catalogue entries: Maria Papadopoulou, Angeliki Roumelioti

Μετάφραση: Νερίνα Κιοσέογλου/Translation: Nerina Kioseoglou

Νέα έκθεση: Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, διοργανώνουν την έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» από τις 31 Οκτωβρίου (εγκαίνια 30 Οκτωβρίου, ώρα 19.00) στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Μια "κοζόκα" στο Μουσείο

Το σπάνιο πανωφόρι από γκριζογάλανο καμηλό ύφασμα, με τα περίτεχνα τερζήδικα κεντήματα, δωρεάς Αριστείδη-Νικόλαου Γιαννόπουλου, μετά την έκθεση "Ιωάννα Παπαντωνίου 'Ντουλαμάς' ο μεγαλοπρεπής", πήρε τη θέση του στο Μουσείο "Β. Παπαντωνίου", στο Ναύπλιο.

Το πανωφόρι ανήκε στην προγιαγιά του δωρητή Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, το γένος Μαυρόπουλου, που ήταν σύγχρονη της βασίλισσας Αμαλίας και ζούσε στο Ναύπλιο.

Νύχτα Μουσείων - 18 Μαϊου 2019

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!
Η μεγάλη γιορτή των μουσείων τον Μάιο κάθε χρόνο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο!
Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους από τις 21.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη...