"1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο"

Ο Καραγκιόζης έρχεται στο Ναύπλιο, σε ένα βαγόνι τραίνου στο πάρκο του ΟΣΕ

2 -3-4 Αυγούστου: Μια έκθεση, τρεις παραστάσεις και ένα βιβλίο, αφιερωμένα στον μεγάλο λαϊκό ήρωα και τη σπάνια ιστορία του

"Σμύρνη μου αγαπημένη" - Έκθεση κοστουμιών

Μια σημαντική έκθεση με κοστούμια από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" ανοίγει για το κοινό στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου "Σοφρώνη 13", στο Ναύπλιο.

Κατάλογος έκθεσης "Παιδιόθεν..."

Κυκλοφόρησε ο δίγλωσσος (ελληνικά-αγγλικά) κατάλογος της έκθεσης "Παιδιόθεν...", που φιλοξενείται στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός", στο Ναύπλιο.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται εκθέματα και κείμενα σχετικά με τις ενότητες της έκθεσης.

 

Μια έκθεση για τη Λέσβο…

Μια έκθεση αφιερωμένη στη Λέσβο φιλοξενείται από το Σάββατο 11 Ιουνίου στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ (πρώην ΠΛΙ) «Σοφρώνη 13». Η αφορμή γι’ αυτή την έκθεση δόθηκε όταν η εταιρία «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» έκανε μια δωρεά για τη συντήρηση, μεταξύ άλλων, δυο γυναικείων λεσβιακών ενδυμασιών από τη συλλογή του ΙΒΠ.

Μια περιπλάνηση στο Ναύπλιο. Οδηγός από έναν εραστή της πόλης

Κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του βιβλίου του Keith Sturgess, επίτιμου καθηγητή Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Lancaster, Ηνωμένο Βασίλειο, με τον τίτλο "Μια περιπλάνηση στο Ναύπλιο. Οδηγός από έναν εραστή της πόλης" (αγγλικός τίτλος "Wandering in Nafplion. A lover's guide").