Νέα έκθεση "Παιδιόθεν" στον 'Σταθμό"

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 11.00 το πρωί, θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με τον τίτλο «Παιδιόθεν», στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα (1989).

Η νέα έκθεση περιλαμβάνει παιχνίδια και αντικείμενα από τη συλλογή του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β.Παπαντωνίου», κυρίως του 19ου και του 20ού αιώνα, που αφορούν την παιδική ηλικία.

Τιμητική εκδήλωση για τον Στέλιο Παπαδόπουλο

Τον πρώτο του διευθυντή, τον αείμνηστο Στέλιο Παπαδόπουλο, εθνολόγο-μουσειολόγο, θα τιμήσει το ΠΛΙ στον πολιτιστικό του χώρο "Κανάρη 4" (Κολωνάκι), την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 6.30 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

- Χρυσούλα Καπιολδάση-Σωτηροπούλου

- Ασπασία Λούβη-Κίζη

- Γιώτα Οικονομάκη-Παπαδοπούλου

Τιμητική εκδήλωση για την Ιωάννα Γενναροπούλου

Τιμητική εκδήλωση για την Ιωάννα Γενναροπούλου στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ "Κανάρη 4", στο Κολωνάκι, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 6.30 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η πρόεδρος του ΠΛΙ Ιωάννα Παπαντωνίου, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών Ελένη Τσαλδάρη, η Μάρω Μαυριδόγλου, εθελόντρια Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Αμαλία Μάρκατζη, μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων και σύμβουλος πληροφορικής και ο δάσκαλος χορού του Λυκείου Άκης Λιναράς.

Καλές γιορτές!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος "Β. Παπαντωνίου" σας εύχονται

Καλές Γιορτές!!!

Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Κατάλογος της έκθεσης "Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας"/Catalogue of the exhibition "Greek Fashion - 100 inspirational and creative years" (31.10.2019-31.1.2020)

Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Παπαδοπούλου/General Editor: Maria Papadopoulou

Κείμενα-Σκίτσα: Νίκος Σαριδάκης/Text-Sketches: Nikos Saridakis

Συγγραφή λημμάτων: Μαρία Παπαδοπούλου, Αγγελική Ρουμελιώτη/Author of catalogue entries: Maria Papadopoulou, Angeliki Roumelioti

Μετάφραση: Νερίνα Κιοσέογλου/Translation: Nerina Kioseoglou