Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας 'Σταθμός" του ΠΛΙ

Περιοδική έκθεση με θέμα παιχνίδια από μέταλλα διαφόρων ειδών λειτουργεί στο ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός" (πάρκο ΟΣΕ, Ναύπλιο).

Η έκθεση, που συνοδεύεται από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζουμε;", θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2019.

"Παίζουμε;". Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Παίζουμε;" για παιδιά του νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού, ξεκίνησε ήδη στο ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός" (πάρκο ΟΣΕ, Ναύπλιο), με αφορμή την περιοδική έκθεση με θέμα παιχνίδια και αντικείμενα από μέταλλα διαφόρων ειδών.

Μαθήματα χορού για παιδιά

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα μαθήματα χορού για παιδιά, που έχει εντάξει το ΠΛΙ στα εκπαιδευτικά του προγράμματα.
 
Να θυμίσουμε ότι τα μαθήματα θα γίνονται στο ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός", στο πάρκο του ΟΣΕ. 
 

Δημιουργίες στην αυλή του Μουσείου

Το Μουσείο “Β. Παπαντωνίου” ανοίγει την αυλή του και καλεί τις φίλες και τους φίλους του να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά Σαββατιάτικα πρωινά.

Θα μάθουμε να χορεύουμε, να κατασκευάζουμε αντικείμενα από τσόχα και να πλέκουμε με το βελονάκι ή τις βελόνες, που είναι και αγχολυτικό…

Ημερομηνίες 

- Felting (Γλυπτική μαλλιού) με την Άννα Βλασερού: 7 και 14 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00
- Χορός με τον Στέλιο Αρμάου:  21 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00
- Πλέξιμο με βελονάκι με την Γκλαντιόλα Κότσι: 28 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00

Εκδήλωση στην "Κανάρη 4"

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα "Βασίλειος Παπαντωνίου" παρουσιάζει την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 στις 7:30 το απόγευμα στον πολιτιστικό του χώρο "Κανάρη 4", στο Κολωνάκι, τον σχεδιαστή κοσμημάτων Γιάννη Τσαλαπάτη, έναν από τους τελευταίους δημιουργούς που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές ελληνικές τεχνικές στην κατασκευή των κοσμημάτων τους, ο οποίος θα εκθέσει τη δουλειά του και θα μιλήσει για αυτήν.

Μετά την παρουσίαση θα παίξουν σκοπούς και τραγούδια από τις Κυκλάδες και τη Μικρά Ασία οι μουσικοί: Γιώργος Αθανασούλας, βιολί και Αλέξανδρος Τσίτος, λαούτο