Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Τσαρούχη

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Τσαρούχη και έκθεση με έργα του από τη συλλογή του ΠΛΙ, θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος "Κανάρη 4", στο Κολωνάκι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας: 10.00-13.00

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Ζιάκα

Τιμητική εκδήλωση για τον ενδυματολόγο-σκηνογράφο Γιώργο Ζιάκα και παρουσίαση του βιβλίου "Γιώργος Ζιάκας, Θέατρο-Κινηματογράφος-Ζωγραφική" θα γίνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ., στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ "Κανάρη 4" στο Κολωνάκι. Θα μιλήσουν οι: Νένα Μεντή, Βασίλης Παπαβασιλείου και Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

Νέος εκπαιδευτικός φάκελος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΛΙ «Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα» απέκτησε το νέο του έντυπο. Στον φάκελο περιλαμβάνεται -εκτός από το έντυπο με ιστορικά, κοινωνιολογικά, περιβαλλοντικά κ.ά. στοιχεία για την πόλη του Ναυπλίου- ο χάρτης της διαδρομής και κάρτες με φωτογραφίες των μνημείων, που τα παιδιά θα τοποθετήσουν στις αντίστοιχες θέσεις στον χάρτη, συμπληρώνοντας έτσι τη δράση.

Ο πλήρης φάκελος δημιουργήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

 

"We wear culture". Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα στο Google Arts & Culture

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα είναι το μόνο ελληνικό μουσείο που συμμετέχει στο επαναστατικό εγχείρημα της Google Arts and Culture να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τρεις χιλιετίες μόδας με 30.000 αντικείμενα.

Η Google συνεργάστηκε με 183 μουσεία, ινστιτούτα μόδας, σχολές, αρχεία και άλλους οργανισμούς του χώρου της μόδας από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο, το Σάο Πάολο κλπ., για το project “We wear culture” (Φοράμε τον πολιτισμό).

Εξαντημένες εκδόσεις σε CD

Τώρα σε CD! Οι εξαντλημένες εκδόσεις "Εθνογραφικά" (τόμοι 1 και 12-13) και "Ενδυματολογικά" (τόμος 1) κυκλοφορούν τώρα σε CD.