Δημιουργίες στην αυλή του Μουσείου

Το Μουσείο “Β. Παπαντωνίου” ανοίγει την αυλή του και καλεί τις φίλες και τους φίλους του να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά Σαββατιάτικα πρωινά.

Θα μάθουμε να χορεύουμε, να κατασκευάζουμε αντικείμενα από τσόχα και να πλέκουμε με το βελονάκι ή τις βελόνες, που είναι και αγχολυτικό…

Ημερομηνίες 

- Felting (Γλυπτική μαλλιού) με την Άννα Βλασερού: 7 και 14 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00
- Χορός με τον Στέλιο Αρμάου:  21 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00
- Πλέξιμο με βελονάκι με την Γκλαντιόλα Κότσι: 28 Ιουλίου, 10 π.μ.-12.00

Εκδήλωση στην "Κανάρη 4"

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα "Βασίλειος Παπαντωνίου" παρουσιάζει την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 στις 7:30 το απόγευμα στον πολιτιστικό του χώρο "Κανάρη 4", στο Κολωνάκι, τον σχεδιαστή κοσμημάτων Γιάννη Τσαλαπάτη, έναν από τους τελευταίους δημιουργούς που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές ελληνικές τεχνικές στην κατασκευή των κοσμημάτων τους, ο οποίος θα εκθέσει τη δουλειά του και θα μιλήσει για αυτήν.

Μετά την παρουσίαση θα παίξουν σκοπούς και τραγούδια από τις Κυκλάδες και τη Μικρά Ασία οι μουσικοί: Γιώργος Αθανασούλας, βιολί και Αλέξανδρος Τσίτος, λαούτο

«Νύφες. Ιστορίες από μετάξι»

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί

Κατάλογος έκθεσης σε CD

Κυκλοφορεί σε CD ο κατάλογος της βραβευμένης έκθεσης "Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή των υφαντικών υλών στην Ελλάδα", που έχει εξαντληθεί.

Τιμή πώλησης: € 10,00

Ιωάννα Παπαντωνίου (vid)

Δείτε στο κανάλι του ΠΛΙ στο Youtube το βίντεο της ομιλίας της προέδρου του ΠΛΙ Ιωάννας Παπαντωνίου με θέμα "Οι ελληνικές φορεσιές στο γύρισμα του 19ου αιώνα", που έγινε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center .

https://www.youtube.com/watch?v=6OzoYT5N5fo&t=2688s