Παράταση έκθεσης

Παρατείνεται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2018 η έκθεση "Tseklenis. Τα χρόνια της μόδας", μια συνδιοργάνωση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Φουγάρου.

Ο Γιάννης Τσεκλένης θα ξεναγεί το κοινό κάθε Κυριακή στις 12.30 και στις 5.00 μ.μ.

Έκθεση-αφιέρωμα στον οίκο μόδς Φαλιάκος

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», σε συνεργασία με το Maison Faliakos, παρουσιάζουν την έκθεση-αφιέρωμα στον γνωστό οίκο μόδας, την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018, στις 19:30, στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ «Κανάρη 4».
Για τον οίκο, την ιστορία αλλά και το μέλλον του, θα μιλήσουν η Ντόρα Βυζοβίτη (προσωπική φίλη του Κώστα Φαλιάκου και του Χρήστου Πετρίδη) και η Μαριάννα Λαλαούνη (σχεδιάστρια μόδας, style editor στο περιοδικό ΜanCode).

Tseklenis. Τα χρόνια της μόδας

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 έγιναν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Tseklenis. Τα χρόνια της μόδας» στην Fougaro The Gallery, στο Ναύπλιο, μια συνεργασία του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και του Φουγάρου, με πλήθος επισκεπτών να θαυμάζει τις δημιουργίες του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή μόδας.

Επιμορφωτικές διαλέξεις

Tο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας διοργανώνουν στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ «Κανάρη 4» στο Κολωνάκι κύκλο επιμορφωτικών διαλέξεων με κοινό άξονα το ένδυμα.

Ειδικοί από διάφορους χώρους θα αναλύσουν ποικίλα θέματα για την ιστορία, τη θεωρία και τη δημιουργία του ενδύματος σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, καθώς και για το θεατρικό κοστούμι.

Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας 'Σταθμός" του ΠΛΙ

Περιοδική έκθεση με θέμα παιχνίδια από μέταλλα διαφόρων ειδών λειτουργεί στο ανακαινισμένο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός" (πάρκο ΟΣΕ, Ναύπλιο).

Η έκθεση, που συνοδεύεται από το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Παίζουμε;", θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2019.